torstai 23. tammikuuta 2014

Ihania pakkaskelejä

 

Nyt on ollut jo pari viikkoa ihania pakkaskelejä. Lunta ei ole montakaan senttiä, hiukan enemmän voisi tulla mutta parempi tämäkin kun ei ollenkaan. Syksyn kurarallia ei ole ollenkaan ikävä, mieluummin sitten nämä kovatkin pakkaset kun se on vain pukeutumiskysymys.


 

Pojat ovat ahkeraan taas tiputtaneet karvojaan, ihan nyppimällä lähtee pohjavilla tupsuina irti. Joten yli 15 asteen pakkasilla pojat saavat kaikki fleecepuvut niskaansa etenkin jos lenkki tulee olemaan suurimmaksi osaksi hihnassa kulkemista. Daco saa takin päällensä jo pienemmilläkin pakkaslukemilla ja ei ole ollut nyt ollenkaan jähmeä liikkeistään. Nuo lenkkikäytössä olevat puvut ovat vielä niin mukavia koirien päällä että niitä käyttää pojatkin mielellään, ihan samaan tapaan pääsee liikkumaan kuin ilmankin.


Ollaan käyty vaihtelevilla kokoonpanoilla ulkoilemassa, lumisessa metsässä kävelee nyt helposti mielellään pitkiä lenkkejä kun ei tarvitse edes umpihangessa tarpoa. Viime vuotisia hiihto- ja lumikenkälenkkejä kun ei ole ollut mahdollista tehdä niin tänä talvena on täytynyt keksiä sitten muuta.


Vaikka päivä onkin jo selvästi pidentynyt niin koulussa ja töissä menee aina pitkään. Suurimmaksi osaksi kuvailu ajoittuukin auringonlaskuhetkiin, mutta välillä silloinkin voi saada ihan kivoja kuvia aikaiseksi. Vaikka kamera ei kovin hyvin pakkasen kangistamana toimikkaan, niin täytyy sitä aina välillä ulkoiluttaa mukana.




Dero edelleen noudattaa tapojaan, lenkillä täytyy vähän väliä kantaa isoimpia oksia mitä löytää. Dumle taas ei haluaisi ollenkaan pysäillä kuviin ja pysähtyessään sen ilme näyttää juuri siltä että hirveää kidutusta, joten siitä kuvat ovat lähinnä aina johonkin suuntaan juoksentelua pää viidentenä jalkana....


Viimeisessä kuvassa näkyy hyvin kaikkien persoonat. Dumle luottaa tiiviiseen katsekontaktiin ja tottelevaisesti istumiseen, Dero anova katseiseen söpöilyyn ja Daco on enemmän "mullekaikkihetinyt"-tyyppiä.... ;)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti