sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tampereen pentu- ja veteraaninäyttely

Lainakoirilla oltiin taas liikenteessä Susannan kanssa. Aamulla kyytiin keräiltiin Elli-tolleri, Usko-labradori sekä kyytiä Tampereelle kaivannut Mindy-kiinanharjakoira. Facebook on kyllä kätevä kun kyytitarpeen huhuilu sen kautta huomattiin, kiva kun pystyi olla avuksi kun samaan näyttelyyn oltiin kerta menossa samalta paikkakunnalta. Siinä samallahan tuo ihastuttava naku meni. :)

Kun oltiin pienten kiertoreittien kautta löydetty näyttelyalueelle, alkoi jo maa vähitellen muuttua mutavelliksi. Onneksi oltiin osattu jo varautua asiaan ja kumisaappaat ja pressu löytyivät tavaroiden joukosta. Niille kyllä tuli päivän mittaan totisesti tarvetta.

Kaikki noutajamme menivät tuomarimuutoksen jälkeen Tarja Hovilan kehään ja päivän aloittivat labradorit. Usko esiintyi hienosti ja valittiin parhaaksi urospennuksi ja lopulta myös ROP-pennuksi. Seuraavaksi olivat tollerit ja Elli veteraanien 2.KP, sisko vei pidemmän korren tällä kertaa. Hetken odottelun jälkeen myös Kuopiosta Annan kanssa saapunut Deron poika Bono pääsi kehään kun kultaiset alkoivat.

Noudon Dark Horse "Bono" 5,5kk
Bonon mielestä kehässä on hiukan kivaa
Kultaisia oli 6kpl: 2 nuorempaa urospentua, 1 vanhempi ja 3 vanhempaa narttupentua. Bonolla riitti vauhtia ja niitä vaarallisia tilanteitakin kun joissakin kulmissa meinasi mutkat mennä suoriksi mutaliirrossa. Bono voitti luokkansa ja sai KP:n. Myös parhaan urospennun valinnassa Bono voitti, joten jäätiin odottelemaan narttujen arvostelua. ROP/VSP-pentu valinnassa Bono ei enää niin kovalle koetukselle laittanut handleriaan vaan villikko pysyi jo hieman ruodussa liikkeissäkin. Vauhtia ja intoa kun pikkupojasta löytyy. Lopulta Bono valittiin rotunsa parhaaksi pennuksi ja sai hienon arvostelun.


Ryhmäkehiä odotellessa vinttikoiraradan keskusnurmikko oli kyllä muuttunut jo melko liejuiseksi ja kengissä oli hieno mutakuorrutus, samoin kuin tavaroissa. Onneksi suht puhtaina sai koirat pysymään, välillä meinasi kyllä epätoivo iskeä. Kasiryhmässä Bono pääsi vielä hienosti jatkoon 7 parhaan joukkoon.



Jatkoon päässeet.
Kiitos Anna kun ajelit Bonon kanssa Tampereelle, pikkumiehen debyytti pentunäyttelyssä meni hienosti! Sade alkoi sopivasti pari minuuttia sen jälkeen kun oltiin näyttelypaikalta lähdetty, onneksi niin. Sen verran syväjäätyneitä oltiin jo ilman sitäkin. 


 "Maskuliininen sopusuhtainen urospentu, erinoimaista tyyppiä. Oikeat mittasuhteet. Kaunismuotoinen pää, miellyttävä ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvin kehittynyt eturinta ja oikeanmallinen runko. Hyväasentoiset raajat. Erittäin hyvä luusto. Hyvä turkki. Liikkuu vetävällä askeleella. Miellyttävä luonne ja esiintyy kauniisti."



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti